De eerste lessen van een freelancer

Dus, ik ben nu 2.5 maand freelance content maker en alles lijkt best oké te gaan. Ik heb een fijne vakantie gehad, ik had wat fijne projecten waaraan ik kon werken en er staan zelfs al wat leuke projecten gepland. Je zou dus kunnen zeggen dat ik best een makkelijke start heb.

Dus vorige week, na een project te hebben afgerond, leek het zeker geen kwaad te kunnen om een uurtje op de bank te zitten en mezelf wat down tijd te gunnen. Dat ene uurtje ontspannen was al heel snel 4 uur orange is the new black en voor ik het wist was de dag voorbij. Niets gedaan dan consumeren. Toen ik begon aan het uurtje stil zitten leek er niets aan de hand maar, achteraf had ik spijt.

DSC_1332

Tijd, Het klinkt cheesy maar, gaat zo fucking snel. Toen ik nog fulltime voor een werkgever werkte gaf ik dat werk de schuld dat ik niet toe kwam aan m’n eigen ding, aan m’n bedrijf. 36 uur per week werken zat in de weg van mijn ontwikkeling als freelancer en als content maker. Ik had dus verwacht dat, toen ik zou stoppen met werken ik zeeën van tijd zou hebben. Ieder dag, de hele dag helemaal voor mezelf! Stel je voor wat je in die tijd allemaal kan doen.

De afgelopen tijd bleef ik dat gevoel hebben dat ik had toen ik in loondienst werkte, ik had geen tijd. Tenminste, zo voelde het. Ik was te druk met onbelangrijke zaken. Voor ik het wist was de dag om en had ik niets gedaan. Geen nieuwe foto’s gemaakt, geen blog geschreven, geen video gemaakt.  Ik kwam tot niets…

Nu ik alleen nog verantwoording daarover aan mezelf hoef af te leggen word het ineens wel heel moeilijk om dit buiten mezelf te leggen zoals ik gewend was om te doen.  Ik heb niemand anders aan te wijzen dan mezelf. Ik ben de enige verantwoordelijke van mijn tijd.

DSC_1364

Ik ben de enige verantwoordelijke van mijn tijd! En dit is altijd al zo geweest. Deze realisatie houd me een hele hele eerlijke spiegel voor. Al de tijd dat ik naar anderen heb gewezen is onterecht geweest, Ik was en ben zelf doelloos, onverantwoordelijk en lui.

Het is tijd voor actie! Doelen maken, planningen maken. Werken! Naast het geplande werk heb ik ook gewoon de tijd om eigen werk te maken. Dus, wees voorbereid op een hoop nieuw werk in de vorm van foto’s videos en blog posts. En zo niet, kan iemand me dan alsjeblieft van de bank komen halen en me in mijn
gezicht slaan?